Tegen spelen

De cursus tegenspelen is ontwikkeld op verzoek van een bridgeclub. In deze cursus besteden we enkel aandacht aan dat onderdeel van het spel, dat je 50% van de tijd doet, namelijk tegenspelen.

De onderwerpen, die aan bod komen zijn

  1. Uitkomen
  2. Signaleren
  3. Tegenspelen van SA-contracten
  4. Tegenspelen van troefcontracten

De cursus is opgedeeld in 8 lessen van 2.5 uur.

Bij het onderdeel uitkomen wordt aandacht besteed aan het verschil tussen tegenspelen van sans-contracten en troefcontracten en de eisen die dit stelt aan uitkomstafspraken met jouw partner. Er is aandacht voor de verschillende methoden kleintje -plaatje, 3e-5e uitkomsten, de 4e van boven uitkomst. We gaan in op uitkomen in de door partner geboden kleur, uitkomst doubletten van partner en specifieke strafdoubletten. Er is zijdelings aandacht voor troefpromotie en enkele bijzondere uitkomsten als ‘Strong King’ en ‘Journalist’.

Bij het onderdeel signaleren besteden we aandacht aan het aan- / afsignaleren. De distributie signalen en de kleurpreferentie signalen.

In de lessen Tegenspelen van SA-contracten en tegenspelen van troefcontracten wordt het geleerde vertaalt naar de praktijk en wordt er ruimschoots geoefend.

Voor deze cursus moet u wel enige bridge ervaring hebben. De cursus is het meest geschikt om als partnership te volgen.

PowerPoint dia uit de les uitkomen.

PowerPoint dia uit de les signaleren.